تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین

تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین

دسته بندی : بازدید : ۲,۶۴۷ بازدید

تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین سلام آقای دکتر! همسر من که یک خانم تحصیلکرده است […]

تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین

سلام آقای دکتر!
همسر من که یک خانم تحصیلکرده است تازگیها چند کتاب در باره تفاوتهای زنان و مردان خوانده است و الان تمام مشکلات و اختلافات ما را به تفاوتهای موجود بین زن و مرد نسبت میدهد.

آیا به نظر شما تفاوت بین زن مرد تا این حد می تواند زندگی ما را تحت الشعاع قرار دهد؟

اصلا زن و مرد از نظر علمی چه تفاوتهایی با هم دارند که موجب اختلاف و درگیری بین آنها می شود.

البته من می دانم که بین زن مرد هزاران تفاوت وجود دارد اما منظور من تفاوتهایی است که باعث اختلاف زناشویی می شود.

امکانش هست که کمی ما را در این زمینه راهنمایی بفرمایید. خیلی ممنون و سپاسگزارم از مجله محترم کیوسک که این فرصت را در اختیار ما مالزی نشینان قرار داده است و از شما که واقعا از مطالبتان بهره می بریم.

تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین
تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین

سلام پسر خوبم!


بحث در بار تفاوتهای زن و مرد همواره جدال انگیز بوده است. مردم اکثرا بر تفاوتهای بین زن و مرد تاکید می کنند و اینکه این تفاوتها تا چه حد می تواند باعث بروز مشکلات بین زن و مرد در زندگی مشترک شود.

ما در اینجا به بحث در باره تفاوتهای عمده بین زن و مرد می پردازیم که در ازدواج تاثیرگذار است و همگی مبتنی بر تحقیقات علمی و پژوهشی است.

همچنین ما مباحثی را مطرح می کنیم که بیشتر باعث جذابیت و شادی و تفریح بین شما دو نفر شود نه مباحثی که باعث جنگ و دعوا بین زوجین خواهد گردد.

چه چیزهایی در باره زنان و مردان درست است و چه چیزهایی غلط است؟

برای اینکه ببینیم در مورد تفاوتهای موجود بین زن و مرد و عقاید رایج در جامعه چقدر به واقعیت نزدیک هستیم یک آزمون ساده را با هم انجام میدهیم. موافقید؟ بریم:

⦁ مردان در مقایسه با زنان عقلانی تر هستند: درست غلط

⦁ احتمال افسردگی زنان بعد از ازدواج بیشتر از مردان است: درست غلط

⦁ مردان از ازدواج بهره می برند در حالیکه زنان با ازدواج آسیب می بینند: درست غلط

⦁ زنان در مقایسه با مردان احساس خوشبختی و رضایت کمتری از ازدواج خود دارند: درست غلط

⦁ اکثر مردان از صحبت کردن با همسر خود متنفرند و تا آنجا که بتوانند از آن خودداری می کنند: درست غلط

⦁ در ازدواجهایی که هر دو (زن و شوهر) شاغل هستند, زن و شوهر میزان مساوی یا برابری از امور منزل را انجام میدهند: درست غلط

⦁ زنان در مقایسه با مردان تعهد بیشتری به ازدواج خود دارند و متعهدتر هستند: درست غلط

⦁ مردان نسبت به زنان بیشتر اهل رقابت هستند شاهد آن هم همین الان است که مردان بیشتر از زنان قبل از شروع آزمون سراغ پاسخهای تست رفتند تا نمره بیشتری را بدست آورند: درست غلط

⦁ زوجینی که قبل از ازدواج با هم زندگی مشترک تشکیل میدهند (تا روابط خود را محک بزنند, ببینند که آیا می توانند با هم زندگی خوبی داشته باشند یا نه؟) کمتر طلاق می گیرند: درست غلط


خوب دوست عزیزم, بیایید بک نگاهی به پاسخهای صحیح بیندازیم:
غلط 2- غلط 3- غلط 4- غلط 5- غلط 6- غلط 7- غلط 8- آیا شما انجام دادید؟ بله خیر 9- غلط

حالا بد نیست یک نگاهی به هر سئوال بیندازیم:

مردان در مقایسه با زنان عقلانی تر هستند: (غلط)

مطالعات زیادی نشان می دهد که زنان بطور متوسط در محاوره ها و مکالمات خود احساسات و عواطف بیشتری را نسبت به مردان از خود نشان می دهند اما مسئله بسیار مهم اینجاست که وقتی مردان احساس امنیت می کنند و به طرف مقابلشان اعتماد دارند آنها هم درست مثل زنان از خود عواطف و احساسات نشان می دهند.

یک علت این موضوع اینست که مردان ابراز احساسات و عواطف و گریه کردن را نشانه ضعف می دانند. ضعف در نظر مردان یعنی خطر مورد حمله قرار گرفتن.

بنابراین به زعم خود می خواهند قوی و مقتدر باشند تا در امان بمانند. نتیجه اینکه احساس امنیت می تواند عواطف آنها را برانگیزد.

من درجلسات مشاوره خود مردانی را دیده ام که در طول عمر خود حتی یک بار هم گریه نکرده اند اما در جلسه مشاوره مثل یک کودک 2 ساله گریه می کنند.

این دسته از مردان بلافاصله وقتی احساس می کردند که شاید این رفتار نشانه ضعف آنها باشد خود را جمع و جور می کردند و دیگر به گریه کردن ادامه نمی دادند اما وقتی دوباره احساس امنیت می کردند اشک می ریختند و احساسات خود را ابراز می کردند.

در واقع مردان بدنبال یک محیط و شخص امن می گردند تا عمیق ترین احساسات خود را بروز دهند. مثلا مردان هم به اندازه زنان حسادت می کنند اما قدرت زیادی در پنهان کردن این احساسات دارند.

در پژوهش دانشمندان انگلیسی برای کشف میزان قدرت همدردی Empathy در مردان و زنان, یک دختر 8 ساله هنرپیشه را کنار یک دیوار سیمانی گذاشتند که اندوهگین و تنها نشسته بود.

مردان و زنان از کنار او عبور می کردند و مورد مشاهده دوربین مخفی و پژوهشگران بودند. 41 زن به کودک نزدیک شدند و جویای احوالش شدند و پیشنهاد کمک کردند اما تنها دو مرد ایستادند و پیشنهاد کمک دادند یعنی فقط یک درصد از مردان همدردی کردند.

سپس پرسشنامه قدرت همدلی را به دو جنس دادند اما باز هم مردها نمرات بسیار پایینی آوردند. یعنی مردها قدرت همدلی ندارند.

جالبتر اینکه بجای همدلی و همدردی یا درک کردن همسرشان بلافاصله راه حل ارائه می دهند و این خانمها را عصبی می کند.

بنابراین خانم ها باید انتظاراتشان را از مردشان که چرا ما را درک نمی کند پایین بیاورند چون آنها از بنیان در این زمینه مشکل دارند.

البته میتوان به آنها آموزش داد تا بتوانند همدردی کنند اما بطور طبیعی آنها قدرت همدلی ندارند و فقط می خواهند راه حل ارائه کنند و سریعتر مسئله را حل کنند.

⦁ احتمال افسردگی زنان بعد از ازدواج بیشتر از مردان است. (غلط)

پژوهشها نشاندهنده اینست که در مقایسه با مردان و زنان مجرد و حتی طلاق گرفته, هم مردان و هم زنان متاهل بعد از ازدواج احتمال کمتری دارد که افسرده شوند.

در واقع ازدواج یک سپر قدرتمند در برابر افسردگی است یعنی افراد متاهل, شادتر و آرامتر از مجردها هستند و از آرامش بیشتری برخوردارند.

از طرف دیگر مدارک علمی نشاندهنده اینست که وقتی سختی ها و مشکلات زناشویی زیاد می شود مثلا زوجین درگیر مشکلات جنسی, مالی, تربیتی, مشکل بر سر رفت و آمد و تفریح و….با یکدیگر می شوند احتمال ابتلاء به افسردگی در زن و شوهر مساوی است.

بعبارتی, مشکلات و اختلافات زناشویی هر دو جنس را دچار مشکلات عاطفی می کند.

بنابراین باید زوجین مشکلات اصلی خود را حل کنند و اگر نتوانستند, بلافاصله از یک روانشناس کمک بگیرند چون این مشکلات, هر دوی آنها را بطور مساوی دچار مشکلات روحی – عاطفی خواهد کرد.

پرفسور مارکمن می گوید (2013) من و همکارانم در تحقیقات خود دریافتیم که وقتی مشکلات و درگیری بین زوجین افزایش می یابد خانمها با از دست دادن اعتماد به نفس خود علائم بیشتری از افسردگی را نشان می دهند و آسیب پذیرتر هستند.

یکی از دلایلی که خانمها بیشتر مشاوره می آیند همین است. آنها به هنگام بروز مشکلات و اختلافات زناشویی زودتر از مردان اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و در صدد کمک از یک روانشناس برمی آیند که این خود نشاندهنده هوش بالا و ذکاوت آنان است.

مردان از ازدواج بهره می برند در حالیکه زنان با ازدواج آسیب می بینند. (غلط)

این مورد کمی فریبنده است. شما می توانید بگویید که این موضوع حدود 50% درست است که مردان از ازدواج بهره بیشتری می برند اما حقیقت اینست که “مردان متاهل” در مقایسه با “مردان مجرد” منافع بیشتری می برند, نه در برابر زنان متاهل.

شاهد آن هم میزان طول عمر افراد متاهل است. یعنی افراد متاهل نسبت به مجردها طول عمر بیشتری دارند.

این فقط یک افسانه است که زنها در مقایسه با مردان در ازدواج از نظر مالی و فیزیکی لطمه بیشتری می خورند.

یک پژوهشگر برجسته بنام لیندا وِیت:
(Linda Waite: The Case for Marriage: Why Married People are Happier, Healthier and Better Off Financially, 2001)

در یک مطالعه طولی دریافت که:
” مردان و زنان متاهل, هر دو, بعد از ازدواج شادتر, سالمتر و ثروتمندتر می شوند و در مقایسه با مجردها, از طول عمر بیشتری برخوردارند”

” تقریبا میتوان گفت برای بهبود زندگی شما چیزی قدرتمندتر از این که تلاش کنید تا یک ازدواج خوب, موفق و شاد بسازید و از این ازدواج عالی, بخوبی مراقبت کنید وجود ندارد و این یکی از بهترین چیزهایی است که برای افزایش سلامتی و رفاه فرزندانتان می توانید انجام دهید زنان در مقایسه با مردان احساس خوشبختی و رضایت کمتری از ازدواج خود دارند. (غلط)

زنان در مقایسه با مردان احساس خوشبختی و رضایت کمتری از ازدواج خود دارند. (غلط)

ماری کلمنتس (Mari Clements at Fuller Theological Seminary, 2014) این موضوع را مورد مطالعه قرار داد که چطور زوجین با گذشت زمان در کنار یکدیگر رشد و تغییر می کنند

او در تحقیقات خود ثابت می کند که زنان به اندازه مردان از ازدواج خود راضی هستند و احساس خوشبختی می کنند, نه بیشتر و نه کمتر.

اکثر مردان از صحبت کردن با همسر خود متنفرند و تا آنجا که بتوانند از آن خودداری می کنند. (غلط)

این مورد هم تا حدی می تواند درست باشد. وقتی با خانمها صحبت می کنیم, عمده ترین شکایت آنها اینست که:


شوهرم با من صحبت نمی کند. در کنار این اظهارات 80% از مردان متاهل می گویند:

همسرم بهترین دوست من است

تحقیقات می گوید برخلاف تصور عامه مردم, مردان دوست دارند که با همسرشان صحبت کنند ولی آنچه مردان از آن می گریزند و دوست ندارند درگیر شوند صحبت کردن نیست, بلکه درگیری و مشاجره, بحث و جدَل و دعوا و صحبت کردن در باره مشکلات است.

اغلب مردان در جلسات مشاوره و مصاحبه هایی که با روانشناسان انجام داده اند می گویند:

ما عاشق حرف زدن با همسرمان هستیم اما اکثرا صحبت های ما به دعوا و بحث و مشاجره ختم می شود لذا ما دوست نداریم که زندگی ما به صحنه جنگ تبدیل شود.


تعبیر روانشناختی این ماجرا اینست که وقتی بین مردان و همسرشان دعوا می شود, آنها در درون خود احساس بی عرضگی و بی لیاقتی می کنند. چرا؟

برای اینکه از نظر آنها تمام همّت و تلاشی که دارند انجام میدهند برای تامین رفاه و آسایش و آرامش زندگی و زن و بچه است و هنگامی که بین آنها و همسرشان درگیری و دعوا رخ می دهد, مردها در درون خود احساس شکست می کنند.

یعنی من نتوانستم به مهمترین هدف تشکیل زندگی ام که تامین آرامش و خوشبختی خانواده ام بوده است نائل شوم. پس من یک مرد بی عرضه و ناتوانم.

بنابراین خانمها باید یاد بگیرند که وقتی با مردشان صحبت می کنند, عصبانی نشوند, تند حرف نزنند, بی احترامی نکنند و خشونت به خرج ندهند بلکه نرمخو, مهربان و خوش اخلاق, ملایم و معتدل, و انعطاف پذیر باشند و با لحن ملایم و محترمانه حرف بزنند.

به قول روانشناسان, Soft, Light and Kind باشند. در اینصورت مردها عاشق مکالمه با همسرشان خواهند بود.


شما زوجین عزیز نیز, هر دو, باید یاد بگیرید که چگونه مشکلات خود را مدیریت کنید. بعبارتی باید یاد بگیرید که چگونه مشکلات خود را حل کنید.

ما قبلا درشماره های قبلی کیوسک, مقاله هایی تحت عنوان:
مدیریت تضاد, نقش انتظارات در روابط زوجین, فیلترهای ارتباطی و روشهای حل مسئله را توضیح داده ایم

خوشبختانه ما با آموزش به زوجین لحظاتی را که آنها با هم هستند را به بهترین لحظات زندگی تبدیل می کنیم.

کافی است شما یاد بگیرید که بجای بحث کردن, از زندگی خود لذت ببرید. من بارها و بارها به زوجین گفته ام و باز هم می گویم:

جنگ یا صلح؟ دعوا یا زندگی؟ Fight or life? و آنها می گویند خوب معلومه, زندگی. بنابراین از این لحظه به بعد دست از بحث کردن با یکدیگر بردارید و بجای بحث و مشاجره زندگی کنید و از زندگی خود لذت ببرید.

زوجی می گفتند که بعد از این ماجرا ما الان درست قبل از خواب در رختخواب دست در دست یکدیگر حداقل 30 الی 45 دقیقه حرف می زنیم و می گوییم و می خندیم درست مثل دو تا دوست.

آنها می گویند بهترین لحظات زندگی ما درست همین دقایق قبل از خواب است. بعضی از شبها در رختخواب چنان قهقهه می زنیم که بچه ها می آیند می گویند: مامان بابا چی شده؟ می گوییم هیچ چی داریم حرف می زنیم.

تفاوتهای مردان و زنان و تاثیر آن در روابط زوجین

در ازدواجهایی که هر دو (زن و شوهر) شاغل هستند, آنها میزان مساوی یا برابری از امور منزل را انجام میدهند. (غلط)

این خیلی خوب است که مردان و زنان کارهای منزل را بصورت مساوی انجام دهند اما واقعیت اینست که اصلا اینطور نیست.

حتی با وجود اینکه در حال حاضر زنان نسبت به چند دهه قبل بیشتر, در بیرون از منزل کار می کنند اما همچنان بیشترین کارهای خانه توسط خانمها انجام می شود.

خبر خوب برای خانمها اینست که “تقسیم امورِ منزل” با گذشت زمان در حال بهبودی شرایط به سمت عدالت است.

کار درست و عاقلانه در این زمینه اینست که زن و شوهر و بچه ها با هم یک “جلسه تقسیم کار” داشته باشند سپس در مرحله اول تمام کارهای منزل را بنویسند روی کاغذ (تهیه فهرست تمام کارهای منزل) و بعد در مرحله دوم هر کس بصورت داوطلب کارهایی از امور منزل را انتخاب کند و بعهده بگیرد ولی در مرحله سوم بصورت اجباری – انتخابی عمل شود.

مثلا شستنِ حمام, شستنِ دستشویی, تمیز کردن شیشه های منزل و… اموری هستند که اکثر بچه ها از آن فراری اند. در این موارد توصیه توماس گوردون (کتاب فرهنگ تفاهم ترجمه پریچهر فرجادی) اینست که شما 3 مورد را به همسرتان و بچه ها ارائه می کنید و می گویید:

از بین این 3 مورد یکی را انتخاب کنید. به این روش می گوییم روش اجباری – انتخابی.

زنان در مقایسه با مردان تعهد بیشتری به ازدواج خود دارند و متعهدتر هستند. (غلط)

⦁ زنان در مقایسه با مردان تعهد بیشتری به ازدواج خود دارند و متعهدتر هستند. (غلط)

تصور عامه بر این است که زنان وفادارتر و متعهدتر از مردان هستند. هلن فیشر در سخنرانی خود در سایت Ted به طنز می گوید خوب این “مردان نامتعهد” با چه کسی همخوابی می کنند؟!!!

تحقیقاتی که پژوهشگران در سراسر اروپا و امریکا انجام داده اند همگی حاکی از اینست که مردان و زنان در میزان تعهد و وفاداری به یکدیگر یکسان هستند اما روشهای نشان دادن تعهدشان به زندگی و همسرشان متفاوت است.

یکی از مهمترین انواع تعهد چیزی است که پرفسور مارکمن و همکارانش در دانشگاه دنور (fighting for your marriage. P 70) از آن بعنوان فداکاری یا Dedication یاد می کنند.

مطالعات نشان می دهد که مردان و زنان به یک میزان در زندگی مشترک خود فداکاری و از خودگذشتگی می کنند. یعنی در یک لحظاتی, شرایطی برای زن و مرد هر دو, پیش می آید که آنها باید از لذتهای آنی و زودگذر مثل مواجه شدن با یک مرد یا زن مهربانتر, زیباتر و جذابتر, بگذرند تا به لذتی برتر و بالاتر مثل عشق دست یابند.

در واقع حفظ عشق فداکاری می خواهد و از نظر اشترنبرگ یکی از عناصر عشق, تعهد و وفاداری (commitment)است و برای حمایت از عشق و رسیدن به عشقی بالاتر و والاتر و شیرین تر باید زوجین ایثار و فداکاری کنند و آنجایی که وسوسه می شوند از لذت آنی و ناپایدار بگذرند.

به قول مولانا:
عشق از اول چرا خونی بود تا گریزد آنک بیرونی بود


بنابراین هر کسی نمی تواند به عشق این گرانبهاترین گوهر هستی دست یابد.

عشق در وهله اول تعهد می خواهد. من در یکی از بحثها که در یوتیوب گذاشته ام مفصل در باره تعهد صحبت کرده ام و شما می توانید با مراجعه به لینک زیر این فیلم را ببینید: لینک ویدئو

در مطالعات گسترده ای که BBC بر روی تفاوتهای زنان و مردان انجام داده است, دختران در برابر این سئوال که تا کنون چند تا پارتنر سکسی داشته اید؟

تقریبا تعداد پارتنرهای جنسی خود را بسیار کمتر از مردان, یعنی نصف مردان اعلام می کردند اما وقتی تحقیقات در شرایط امن تری انجام شد و خانمها احساس امنیت بیشتری کردند, اولا آنها اعتراف کردند که به میزان مردان, رابطه جنسی داشته اند و دوم اینکه می ترسیدند که اگر راستش را بگویند از طرف پسرها طرد خواهند شوند.

آنها می گفتند دلیل اینکه ما حقیقت را پنهان می کنیم اینست که هنوز در قرن 21 مردان بیشتر بدنبال زنانی هستند که کمتر رابطه جنسی داشته و پاک تر از خانم های دیگر می باشند.

مردان نسبت به زنان بیشتر اهل رقابت هستند شاهد آن هم همین الان است که مردان بیشتر از زنان قبل از شروع آزمون سراغ پاسخهای تست رفتند تا نمره بیشتری را بدست آورند. (درست)

آیا شما قبل از انجام آزمون به پاسخها نگاه کردید؟ در این مورد با قاطعیت می توانیم بگوییم که بین مردان و زنان تفاوت معناداری وجود دارد.

مردان به هنگام رقابت براحتی دست از مبارزه بر نمیدارند. البته زنان بسیاری هم هستند که عاشق رقابت و برنده شدن می باشند اما گویا مردان در اغلب موارد موجوداتی هستند که بصورت غریزی تمایل زیادی به برنده شدن و رقابت دارند همانطور که نویسنده کتاب “یک صدای متفاوت” می گوید:

زنان در مقایسه با مردان درست زمانی که پای روابط به میان می آید و بین روابط و رقابت تضاد رخ می دهد, زنان ترجیح می دهند که روابط را مقدم بر رقابت و پیروزی قرار دهند. بعبارتی دیگر, اهداف آنها از رقابت و موفقیت به نگهداشتن رابطه تغییر جهت می دهد.

بنابراین یک زن هیچگاه نباید در برابر مرد بایستد و نقش متضاد و رقیب را با او به خود بگیرد.

چرا که مرد, همچون شیر بیشه ای است که بدنبال شکار می گردد. وقتی کسی با او به رقابت بپردازد خواه پدرش باشد یا پسرش و یا یک دوست و غریبه هیچ فرق زیادی برایش نمی کند او فقط می خواهد برنده باشد و در این مورد رحم و مروت زیادی ندارد.

یکی از درمانجویان خانم که به دفترم آمده بود می گفت 8 سال با شوهرم جنگیدم تا او را مغلوب کنم. سالها با هم بر سر مهریه و مسائل مالی درگیر شدیم.

یک روز شوهرم گفت: بچرخ تا بچرخیم. و اکنون بعد از 8 سال درگیری خسته شدم و میخواهم تمامش کنم و حالا دست بدامن شما شده ام چون شوهرم دیگر کوتاه نمی آمد. این خصلت مرد است.

وقتی زنی یا مردی با او درگیر می شود به هر قیمت ممکن می خواهد او را مغلوب کند. شاید تا بحال دیده اید وقتی یک مرد با کسی تنیس بازی می کند, دوست دارد توپ را درست جایی بیندازد که مثلا لب خط باشد و حریفش شیرجه بزند و با صورت به زمین بخورد تا به همه اعلان کند که چقدر قدرتمند و تواناست.

در بازی فوتبال, شطرنج, تخته نرد و هر رقابت تفریحی و یا جدی دیگر همینطور است و کم نمی آورد.

زوجینی که قبل از ازدواج با هم زندگی مشترک تشکیل میدهند (تا روابط خود را محک بزنند و ببینند که آیا می توانند با هم زندگی خوبی داشته باشند یا نه؟) کمتر طلاق می گیرند (غلط)

گِلِنا رُدز (Gelena Rhodas, 2012) در تحقیقات خود در باره زندگی مشترک بدون ازدواج یا Cohabitation نشان داد که زوجینی که قبل از گرفتن تعهد و سرسپردگی با هم, “زندگی مشترک” تشکیل می دهند بطور معناداری و در حد بالایی در معرض خطر طلاق قرار دارند.

پرفسور مارکمن می گوید در معنایی عمیق تر, ما معتقدیم که علت این ریسک بالا در طلاق در زندگی های مشترک اما بدون تعهد یا Cohabitation اینست که اینگونه زوجین بجای تصمیم گیری بر سر مسائل مهم مثل با هم بودن برای همیشه و دادن تعهد به یکدیگر, به راحتی از کنار این مسئله بسیار مهم (تعهد) می گذرند و با احساس بی ثباتی و عدم امنیت به رابطه خود ادامه می دهند.

در مجموع زنان و مردان هیچگونه برتری و رجحانی به یکدیگر ندارند. آنها فقط و فقط مکمل یکدیگر هستند.

مغز زنها شبکه ای است – مغز مردها نردبانی:

مغز زنها بصورت شبکه ای عمل می کند و بسیار قدرتمند و پیچیده است اما مغز مردها بصورت نردبانی عمل می کند.

این بدین معناست که خانمها در یک لحظه می توانند به دهها چیز همزمان فکر کنند مثلا اگر همزمان دو صدا یا دو کلمه یکی از گوش چپ و دیگری از گوش راست وارد مغز یک خانم شود, او به راحتی میتواند هر یک از صداها را براحتی تشخیص دهد اما مرد گیج می شود و نمی تواند هر دو صدا را همزمان تشخیص دهد و فقط می تواند یکی از آنها را تشخیص دهد.

در عوض مردها در تجسم فضایی بسیار توانمند هستند و این باعث می شود که مردها هماهنگی زیادی بین چشم و دست و پا داشته باشند و براحتی می توانند به خلبانها و راننده های حرفه ای تبدیل شوند اما خانمها در پارک کردن ماشین ممکن است دچار مشکل شوند چرا که قدرت تجسم آنها در حد مردان نیست.

هیچکدام ازاین توانایی ها در زن و مرد به معنای برتری یکی بر دیگری نیست. اینها فقط تفاوت است.

یکی از دلایل عمده این تفاوتها وجود تستسترون (هورمون قدرت) در مایع دور جنین, در دوارن جنینی است.

هر قدر مایع تستسترون بیشتر باشد کودکان ویژگیهای مردانه بیشتری پیدا می کنند.

مثلا هر قدر انگشت حلقه (Ring finger) یک مرد از انگشت اشاره (Index finger) او بزرگتر باشد نشانه وجود تستسترون بیشتر, مردانگی بیشتر, قدرت قلب و عروق بالاتر و سرعت بالا در دوندگی اوست.

پرفسور minning بدون دیدن دونده های یک مسابقه و فقط از روی انگشت اشاره و انگشت حلقه, توانست نفرات اول تا ششم یک مسابقه را مشخص کند. البته از 6 نفر او فقط دو نفر را اشتباه تشخیص داد ولی رتبه 4 نفر را درست تشخیص داد.

تفاوت زن و مرد در تصمیم گیری:

مردها سریع اما اشتباه تصمیم می گیرند ولی زنها کُند اما دقیق و خوب تصمیم می گیرند. در واقع کُندیِ زنها را در تصمیم گیری, سرعت مردها پر می کند و بالعکس اشتباه مردها را در تصمیم گیری, دقت خانمها جبران می کند.

پس کار خلقت بی عیب و نقص است. زن و مرد مکمل هم هستند و بدون هم نمی توانند کامل شوند:

آنچه انسان را کند آدم مزاج ازدواج است ازدواج است ازدواج

بنابراین ای عزیزان و همسران گرامی!

بجای خُرده گیری از یکدیگر و فخر فروشی به هم, یکدیگر را تقویت کنید و حامی و پشتیبان هم باشید.

ما بیش ار فخر فروشی و به رخ کشیدن امتیازات یکدیگر به دوست داشتن و دوست داشته شدن احتیاج داریم. عاشقانه یکدیگر را دوست بدارید.

با تشکر فراوان
اردتمند شما
مسئول مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی معین – مالزی

مطالب مرتبط
نترس آقا داماد به جای ماهی کوسه شکار کن

نترس آقا داماد به جای ماهی کوسه شکار کن

ادامه مطلب

قبل از ازدواج خوب چشمات رو باز کن

ادامه مطلب
چه کنیم او دلتنگ ما شود

چه کنیم او دلتنگ ما شود

ادامه مطلب
انتخاب اشتباه یعنی نابودی رویاها

انتخاب اشتباه یعنی نابودی رویاها

ادامه مطلب